Njega i odmor duše - psihohigijena - mentalno i duhovno zdravlje

Crtati i dnevnik pisati

 Svatko, tko se gornjim naslovom, na bilo koji način osjeća oslovljen, taj je kod nas, na Bijelom Borju u  „Kući susreta“ koja je isto-vremeno i kuća mira, na pravom mjestu. Osim što ćete rijetko gdje naći toliko mira, čist zrak i ispitano čistu vodu, zdravu hranu i od civilizacijske buke neometan san, Vi također imate mogućnost profitirati od naše profesionalne ponude (ljekarske) integrativne terapije za održavanje psiho-fizičkog zdravlja i njegu duše:

Vi želite jednostavno s nama ili s jednim od nas govoriti o svom životu, o problematičnim stvarima koje Vas opterećuju ili čine nesigurnim, kod nas ćete naći intimnu i opuštenu atmosferu, kakva je vama potrebna. Npr: u hladu kraj izvora, opušteni u ležaljci na sunčanoj terasi, pod krošnjom starog drveta, uz šetnju planinskim putićima, na obali šumskog jezera, ili u jednom, prijatno uređenom kutu ili prostoriji, koji su smišljeno uređeni baš za ovakve potrebe.

Uz našu pomoć možete naučiti i sistematski uvježbati neku od metoda opuštanja; možete upoznati i isprobati čudotvorno djelovanje, za vas individualno izabranih, dnevnih rituala, te se na svjestan način susresti s prirodom i osjetiti njene ljekovite, elementarne snage; Možete doživjeti određene ljekovite snage u vrijeme i između izlazaka i zalazaka sunca, koje možete pozdraviti meditacijom ili molitvom, ili jednostavno u miru promatranja - svatko po svojoj želji, potrebi ili običaju; možete smanjiti/ poboljšati težinu svog tijela planskom ishranom ili strogom dijetom pod ljekarskim nadzorom. Mogućnosti koje nudimo su raznolike:

U integralnom pristupu kombinacije psihoterapije, umjetničkih terapija, psihohigijene, te biografskog rada. Vi sami tražite i nalazite u kompleksnoj ponudi onu koja odgovara vašim potrebama i  „to“ nađeno u dogovorenom roku i toku zajedno s nama obradite. - Što je za zbrinuti – zbrinuti, ono nepotrebno kompostirati i rasterećeni i osvježeni krenuti dalje ka starim i novim perspektivama.  

Na Vama je samo da učinite prvi korak i stupite u kontakt s nama, pa i onda kada niste sigurni što je to, što vam u ovom momentu treba ili nedostaje.

Predznanje bilo koje vrste nije potrebno.

Cijena ove usluge se ugovara pojedinačno, pri čemu uzimamo u obzir financijsku situaciju svakog zainteresovanog pojedinca. Ova vrsta rada je također pogodna za manje, zainteresovane grupe ili obitelj.